abonneren

Werkt Acer aan Chrome OS slate-tablet-pc?

Acer maakte onlangs bekend dat ze tegen de geruchten in, niet op korte termijn een netbook met het Chrome OS besturingssysteem zullen uitbrengen.
Wel zou Acer samen met Quanta aan een slate tablet-pc werken die met van het Chrome OS zou worden voorzien.

Volgens website Xbitlabs wordt deze tablet niet voorzien van een Intel processor maar zou er een ARM-processor in zitten. De ARM-chip zorgt ervoor dat het apparaat lang op een acculading kan werken en dat er geen Windows besturingsysteem op zal draaien net als andere software voor het x86 pc-platform. Een op een ARM-processor gebaseerde tablet met Chrome als besturingssysteem zou tussen €250 en €310 euro moeten gaan kosten. Dit is minder dan de meeste moderne Netbooks.

De tablet-pc van Acer zal het niet alleen tegen Apple's iPad maar ook tegen de op komst zijn de tablets als de Asus Eee Pad, Samsung Spad en dergelijke moeten opnemen. Omdat de prijs van de apparaten niet heel laag zijn, zullen de geboden diensten ook een belangrijke rol spelen. In het geval van het Chrome OS ligt dit vooral in de handen van Google die met verschillende partners voor content zal zorgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: