abonneren

Werknemers Microsoft mogen als eerste Kumo testen

Microsoft is begonnen met het testen van zijn nieuwe zoekdienst Kumo. Op dit moment kunnen alleen werknemers van Microsoft de nieuwe zoekdienst uitproberen. Kumo moet ervoor zorgen dat Microsoft beter kan concurreren met Google en Yahoo in de zoekmachinemarkt. Microsoft is van mening dat het een betere zoekmachine kan ontwikkelen dan het huidige aanbod. Kumo is alleen toegankelijk via het interne bedrijfsnetwerk van Microsoft. Om genoeg feedback te krijgen van gebruikers stuurt Microsoft al het interne Live.com verkeer door naar de testsite van Kumo.

Microsoft is druk bezig om de dominantie van Google aan te vechten. Google was geen bedreiging voor Microsoft toen het alleen bestond uit een succesvolle zoekdienst. Maar door clouddiensten als GMail, Docs and Spreadsheets en Google Apps begint Google een groot gevaar te vormen voor Microsofts kernactiviteiten.

Vorig jaar probeerde Microsoft concurrent Yahoo voor $47,5 miljard over te nemen. Deze overnamepoging mislukte mede door de inmenging van Google. Volgens Microsoft moet het wel samenwerken met een partij als Yahoo om Google's dominantie over het internet te kunnen aantasten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie