abonneren

Werkloosheid ICT-ers neemt toe

Het aantal ICT-ers dat momenteel zonder baan zit is de afgelopen maand opnieuw met enkele honderdtallen gestegen. Eind mei waren er 8244 werkloze automatiseerders, zo meldt het UWV WERKbedrijf, het voormalige CWI.Ditaantal is bijna 6 procent hoger dan in de maand ervoor, toen het aantal werkloze automatiseerders nog op 7790 uitkwam. In mei kwamen er 344 werkloze ICT'ers bij op hbo-niveau, 94 op mbo- en 15 op wo-niveau. Vooral in de beroepsgroepen programmeurs, analisten en ontwerpers vielen rake klappen.

De werkloosheid onder ICT-ers stijgt hiermee al voor de achtste maand achter elkaar. Het afgelopen jaar zijn er daardoor meer dan 2050 werklozen bijgekomen. Dat het hier voorlopig bij blijft lijkt niet het geval, het Centraal Planbureau liet eergisteren nog weten dat de werkoosheid in Nederland het komende half jaar nog flink zal stijgen.

In 2010 zal uiteindelijk 9,5 procent van de beroepsbevolking geen baan hebben tegen zo'n 5,5 procent einde dit jaar. De afgelopen weken kondigden al onder meer Dell, Sun Microsystems en HP ontslagen aan in Nederland.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie