abonneren

Werken Intel en Nokia samen aan chips?

Zowel Nokia als Intel laten zich met hints ontvallen dat ze aan een mobiele chip werken. Dat betekent dus dat de samenwerking verder gaat dan MeeGo, het nieuwe Linux-gebaseerde besturingssysteem. De mobiele chip zou het beste van beide bedrijven moeten combineren.De vermoedens komen voort uit een aantal aankondingen en constateringen.
Zo werken Intel en Nokia samen om Maemo en Moblin te combineren tot het MeeGo-besturingssysteem, houdt Nokia ineens verdacht veel afstand tot chipfabrikant Qualcomm en beweert SemiAccurate dat Nokia en Intel samen aan een Atom-gebaseerde system-on-a-chip (Penwell) werken. Dit zou een chip zijn die te vergelijken is met de Qualcomm Snapdragon en Apple A4.

Een verregaande samenwerking met Intel heeft een aantal voordelen voor Nokia. Zo heeft het bedrijf nauwelijks marktaandeel in Amerika en heeft het nog weinig ervaring met netbooks. Een deal met Intel zou de positie van Nokia aanzienlijk kunnen versterken. Intel heeft aan Nokia een partner die enorm groot is het mobiele telefonie-vlak: Nokia is op dit moment de wereldwijde marktleider.

Gizmodo

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie