abonneren

Weren Google Voice op iPhone nog niet definitief

Volgens Apple is de Google Voice applicatie helemaal niet geweigerd, maar moet deze net als alle andere aangeboden applicaties worden goedgekeurd en is het onderzoek daartoe nog niet afgelopen.De Amerikaanse telecom toezichthouder Federal Communications Commission (FCC) onderzoekt momenteel waarom de Googles Voice voor iPhone niet beschikbaar is in de App-store. Google Voice is een voip-achtige toepassing die goedkoop internationaal bellen, sms-en versturen van voicmails als email mogelijk maakt.

In de reactie van Apple op de vragen die door de FCC zijn gesteld laat Apple weten dat de Google Voice applicatie helemaal nog niet geweigerd is maar dat het goedkeuringsproces nog in volle gang is. Dit zou kunnen beteken dat deze applicatie als nog beschikbaar komt.

Wel heeft Apple een aantal bezwaren genoemd. Zo wordt door de Google Voice app de userinterface van de iPhone te veel aangetast en beïnvloedt de Voice app de basisfunctionaliteit, het telefoneren, sms-en en voicemail, te veel.

De bezwaren komen van Apple en niet van de Amerkaanse telecompartner AT&T. Toch is het vooral de telecom provider die door het toelaten van viop-op een smartphone als de iPhone zijn inkomsten uit gesprekskosten en sms-jes ziet verminderen.

Via Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord