abonneren

Wereldwijde reclame voor Google Apps

Google gaat het gebruik van zijn Google Apps flink promoten. Een grote advertentiecampagne zal onder andere in Frankrijk, Japan en Groot Brittanniƫ zakelijke gebruikers moeten weglokken van Microsoft en IBM-producten.Volgens Google worden nu al door meer dan 2 miljoen bedrijven de online kantoortoepassingen gebruikt. Google vindt het tijd worden de aanval in te zetten tegen de dominantie van Microsoft en IBM op het gebied van kantoor en emailtoepassingen. Google probeert bedrijven te overtuigen om over te gaan op de zogenaamde "cloud based"toepassingen.
In plaats van dat de software op de gebruikerscomputer is geïnstalleerd, wordt de software gebruikt over het internet en onderhouden in Googles datacenters. De cloud software kan ten opzichte van traditionele software (onderhouds)kosten besparen. Toch zorgen uitval van de cloudservers op internet net als bijvoorbeeld de recentelijke uitval van Googles Gmail, de twijfels over de betrouwbaarheid van dit soort diensten toenemen.

Analisten verwachten dat op de cloud gebaseerde email vooralsnog de beste kans maakt om door zakelijke gebruikers geaccepteerd te worden. Maar ook hier kan het proces van acceptatie en invoering nog jaren duren.

Volgens Google is zijn de Google Apps nu al winstgevend en genereren honderden miljoenen omzet per jaar. Toch maakt dit maar een klein deel uit van Googles totale omzet.

Via: Google blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: