abonneren

Wereldwijde omzet halfgeleiders meer dan 10% gedaald

Volgens marktonderzoeker Gartner blijkt uit de definitieve cijfers over 2009, dat de wereldwijde omzet in halfgeleiders met 26,8 miljard dollar is gedaald naar 228,4 miljard dollar. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de omzet in twee achtereenvolgende jaren is gedaald.Toch heeft de industrie het in de tweede helft van het jaar beter gedaan dan verwacht.
Dit is een goed uitgangspunt voor een sterke groei in 2010. Na de niet voorspelde plotselinge daling in 2008 en de eerste helft van 2009, groeiden de kwartaalomzetten van de electronicaindustrie weer flink. Het resultaat was dat de cijfers aan het einde van 2009 minder dramatisch waren dan volgens de stemming als gevolg van de financiële crisis verwacht mocht worden.

Garner maakt een jaarlijkse ranglijst van 270 halfgeleideraanbieders in 64 categorien. Dit is een graadmeter voor de prestaties van de elektronica-industrie en een vergelijking tussen de afzonderlijke bedrijven. Intel staat voor de 18e keer op nummer 1, met een licht gegroeid marktaandeel van 14 %. Samsung en Toshiba staan op de tweede en derde plaats. Het volledige rapport is te verkrijgen bij Gartner.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie