abonneren

Wereldwijd meer dan 1 miljard internetters

ComScore heeft becijferd dat meer dan 1 miljard mensen wereldwijd in december online zijn geweest. Dat is een nieuw record. Het merendeel daarvan (41%) komt uit Azië. Europa is goed voor ongeveer 28% van alle surfers, gevolgd door Noord-Amerika (18%), Latijns-Amerika (7%) en het Midden-Oosten en Afrika.

Ook heeft comScore een ranglijst gemaakt van landen die de meeste internetters 'leveren'. En hoewel Nederland maar klein is, staan we toch op de vijftiende plaats. Procentueel gezien komt 1,2% van alle internetters hier vandaan.In onderstaande tabel staan de absolute aantallen internetters per land.

China179,7 miljoen
Verenigde Staten163,3 miljoen
Japan59,9 miljoen
Duitsland36,9 miljoen
Groot-Brittannië36,6 miljoen
Frankrijk34,0 miljoen
India32,0 miljoen
Rusland28,9 miljoen
Brazilië27,6 miljoen
Zuid-Korea27,2 miljoen
Canada21,8 miljoen
Italië20,7 miljoen
Spanje17,8 miljoen
Mexico12,4 miljoen
Nederland11,8 miljoen

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord