abonneren

'Weird Al' enorm populair dankzij YouTube

Wat 12 albums over de laatste 30 jaar niet voor elkaa kregen, heeft YouTube wél geflikt: Weird Al Yankovic's nieuwe album staat in Amerika enorm hoog in de hitlijsten en hij is populairder dan ooit. Allemaal dankzij de videoclips die op YouTube te vinden zijn."Weird Al" Yankovic's nieuwe single, "White And Nerdy", staat in Amerika op de negende plaats in de singles chart. De single is een parodie op het nummer "Riding' (Dirty)" van Chamillionaire en is vlak na de release op YouTube terecht gekomen.
In plaats van YouTube te sommeren om de clip te verwijderen heeft Weird Al de verspreiding aangemoedigd. Het resultaat: een stortvloed aan nieuwe jongeren die nog nooit van de artiest gehoord hadden kwamen nu met Yankovic in contact.

Ook op MySpace is Yankovic inmiddels enorm populair. Zijn profile telt inmiddels 213.000 vrienden die zich in de laatste drie maanden hebben toegevoegd. De pagina wordt ook echt door Yankovic bijgehouden, in plaats van door een pr-bureau van een platenlabel.

Om de internetcommunity iets terug te geven heeft Yankovic een aantal gratis nummers op zijn website gezet, waaronder "Don't Download This Song" en "You're Pitiful" (een parodie op James Blunt's "You're Beautiful").

Bron: Ars Technica

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie