abonneren

Weer rechtszaak tegen monopoliepositie Apple

Apple is wederom het doelwit van boze consumenten die het niet langer pikken dat Apple Microsoft's WMA-formaat weigert te ondersteunen. Volgens de aanklagers overtreedt Apple de Sherman Antitrust Act met zijn marktdominantie van iTunes.Het gezegde 'wie de bal kaatst, mag hem terug verwachten' is in dit geval van toepassing, omdat Apple in 1999 Microsoft om eenzelfde reden voor het gerecht sleepte.

In de klacht staat beschreven dat Apple 75% van de online videomarkt, 83% van de online muziekmarkt, 90% van de harddisk mp3-speler-markt en 70% van de flash mp3-speler-markt in handen heeft. Apple zou als enige fabrikant het WMA-formaat niet ondersteunen vanwege de 'hoge licentiekosten', die volgens de aanklacht helemaal niet zo hoog zijn: 3 cent per iPod (in totaal $800.000). De gebruikte hardware in de iPods zelf zou overigens probleemloos wma-bestanden af kunnen spelen, Apple heeft deze functionaliteit in de firmware uitgeschakeld.

Apple heeft nog niet op de rechtszaak gereageerd.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord