abonneren

Weer phishing-mail Belastingdienst in omloop

Er is opnieuw een valse e-mail van de Belastingdienst in omloop. De overheidsinstantie waarschuwt gebruikers om de mail niet te openen en direct te verwijderen.

De inhoud van het phishingmailtje moedigt gebruikers aan op een link in het bericht te klikken, omdat er 'een nieuw bericht in de Berichtenbox' zou staan. Deze meldingen zijn vergelijkbaar met echte e-mailberichten van onder meer Mijn Overheid, waar gebruikers ook een e-mailbericht ontvangen met de mededeling dat er nieuwe berichten in de online omgeving zouden staan.

Juist vanwege de verwarring met spamberichten zijn de directe links uit de e-mailberichten van Mijn Overheid gehaald.

De link in het valse Belastingdienst-mailtje linkt echter naar een phishing-site, waar gevraagd wordt om een gebruikersnaam en wachtwoord.

De inhoud van het phishing-mailtje is als volgt:

------------------------------------------------------------------------

U heeft een nieuw bericht in uw Berichtenbox.

Klik hier om deze te lezen.

Notificatieberichten bevatten met het oog op uw privacy geen informatie over de inhoud van het bericht.

Met vriendelijke groet,

Belastingdienst.

------------------------------------------------------------------------


Schijn bedriegt
Een net mailtje zo op het eerste gezicht, maar schijn bedriegt. De mail is zo verraderlijk omdat de oplichters de zin notificatieberichten bevatten met het oog op uw privacy geen informatie over de inhoud van het bericht hebben gebruikt. Dan denk je nog: goh, wat netjes, ze zetten niet alles op de mail om zo zorgvuldig met mijn privacy om te gaan.

Meteen verwijderen
Maar dat blijkt dus niet het geval. Meteen verwijderen is het devies, om zo te voorkomen dat er met je gegevens aan de haal wordt gegaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Belastingdienst, Spam, Phishing