abonneren

Weer een slecht kwartaal voor nVidia

Voor de tweede maal laat nVidia een slecht kwartaalresultaat zien. Normaal gesproken is nVidia uiterst winstgevend, maar 2008 lijkt op een rampjaar voor de grafische fabrikant uit te lopen. Daar komt bij dat concurrent ATI met een sterke comeback bezig is.Het tweede kwartaal van 2008 was niet al te best voor nVidia, voornamelijk dankzij falende mobiele chipsets in Dell- en HP-notebooks. Dit zorgde voor een fikse, eenmalige afschrijving van etterlijke miljoenen.

Het derde kwartaal wordt echter niet veel beter: de omzet is met 20 procent afgenomen ten opzichte van het derde kwartaal van een jaar geleden. De winst is zelfs met 74 procent afgenomen, van $236 miljoen naar niet meer dan $62 miljoen. Daarnaast heeft het bedrijf een eenmalige afschrijving van $8.3 miljoen door het ontslaan van 360 werknemers.

nVidia hoopt het steeds sterker wordende ATI de baas te kunnen met een producttransitie naar 55 nanometer en gloednieuwe notebookchipsets voor het Intel-platform, die we nu in de nieuwe Macbooks tegenkomen.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie