abonneren

Weekendje weg met Google City Tours

Een nieuwe dag, een nieuwe Google-dienst. Vandaag heeft Google de nieuwe dienst City Tours gelanceerd, een website waarmee u stedentrips kunt plannen.De nieuwe dienst maakt reisschema's voor korte reizen. U tikt een bestemming in, bijvoorbeeld Londen en Google geeft u suggesties wat u op een driedaagse trip zou kunnen doen. Per dag zijn er meerdere attracties waaruit u kunt kiezen. Verandert u het aantal dagen dat u in de stad verblijft, dan past Google ook het aantal suggesties aan.
Bij een driedaagse trip ziet u alleen de toeristische hoogtepunten, bij een verblijf van een week komen ook de minder bekende attracties aan bod. Eventueel kunt u  het aantal attracties zelf instellen. Hebt u zelf een favoriet, dan kunt u die  handmatig toevoegen aan het lijstje.

Met Google Maps kunt u vervolgens gaan kijken hoe de locaties op de kaart liggen, zodat u niet kriskras door de stad hoeft. Google City Trips is afkomstig uit de Google Labs en werkt nog niet vlekkeloos; zo is het nog niet mogelijk om achteraf gebeurtenissen uit het reisschema te verwijderen. Ook is er nog geen koppeling gemaakt met Google Transit, zodat u makkelijker kunt zien welke openbaar vervoersvoorzieningen u van A naar B brengen.

Via: TechCrunch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: