abonneren

Wederom nieuwe Zunes, maar niet voor Nederland

Oplettende Amerikanen hebben gemerkt dat de huidige Zune-modellen (4 GB en 80 GB) langzaamaan verdwijnen uit de winkelrekken. De reden? Microsoft wil de capaciteit vergroten. Twee nieuwe modellen staan dan ook op stapel, een 8 GB en een 120 GB-model.Microsoft lanceerde de Zune in de hoop hiermee Apple van de troon te kunnen stoten. Dat is bij lange na niet gelukt, maar de Zune kent in Amerika inmiddels wel een behoorlijk marktaandeel en de meest recente generatie Zunes doet ook zeker niet onder voor Apple's iPod.

Twee nieuwe modellen gaan de huidige twee modellen vervangen. Een 120 GB Zune zal $249.95 gaan kosten, een 8 GB Zune kost straks $149.95. Daarmee zijn de spelers goedkoper dan vergelijkbare modellen van Apple. Hardwarematig is er verder niets veranderd, maar volgens de geruchten staat er ook weer een flinke softwareupgrade op stapel die een hoop nieuwe functionaliteit zal brengen.

Overigens heeft Microsoft nog steeds geen plannen om de Zune naar Europa te brengen en de kans dat dit ooit nog gaat gebeuren lijkt steeds kleiner te worden. Wie dus graat deel wil zijn van 'The Social' zal er een vliegreis voor over moeten hebben.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie