abonneren

Wederom geruchten over einde nVidia-chipsets

In augustus deden er geruchten de ronde dat nVidia zich zou terugtrekken uit de chipsetmarkt. nVidia heeft deze geruchten altijd ontkend, maar inmiddels zijn de geruchten wéér opgedoken. De grote financiële tegenvallers van dit jaar zouden de reden voor deze stap zijn.nVidia is altijd een uiterst winstgevend bedrijf geweest, maar dit jaar pakt rampzalig uit. Een groot aantal uitvallende mobiele processoren en fikse concurrentie van ATI zijn de oorzaken van deze malaise.
Eind augustus maakte nVidia bekend dat Intel's X58-chipset compatibel wordt met sli, een stap die nVidia tot dusver nooit heeft willen nemen. Het lijkt er dus op dat nVidia zijn standpunten verzacht, mogelijk om zich terug te kunnen trekken uit de chipsetmarkt.

Inmiddels heeft een analist van Pacific Crest gezegd dat hij er zeker van is dat nVidia volgend jaar stopt met het maken van chipsets. De stap zou gedreven zijn door de kwartaalresultaten van Q3, die wederom rampzalig zouden uitvallen voor nVidia. Daarnaast zou nVidia steeds meer terrein verliezen aan Intel in het notebooksegment en wordt ook ATI steeds sterker en competetiever.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: