Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Wederom geruchten over blu-ray-drive Xbox 360

Sinds de teloorgang van het hd-dvd-formaat wordt er al gefluisterd over een blu-ray-drive voor de Xbox 360, maar Microsoft heeft deze geruchten altijd ontkend. De Financial Times gooit echter weer olie op het vuur door te claimen dat Microsoft en Sony een Xbox 360 blu-ray-drive gemaakt hebben.Microsoft heeft in het verleden altijd gezegd dat eenoptische hd-drive geen belangrijke feature was voor de Xbox 360, omdat films en tv-afleveringen gewoon gedownload kunnen worden.
Maar volgens de Financial Times betekent dit niet dat Microsoft geen interesse heeft in een externe drive; samen met Sony zou er al gewerkt zijn aan een dergelijk model. Volgens Xbit Labs zijn ook Toshiba en Samsung betrokken bij de ontwikkeling van de externe blu-ray-drive.

Dat Microsoft nu toch overstag gaat, komt doordat veel mensen liever een dure PlayStation 3 kopen dan de goedkope Xbox 360. De mogelijkheid om blu-ray-films af te kunnen spelen speelt hierbij een grote rol. Een externe blu-ray-drive zou Microsoft in een betere concurrentiepositie plaatsen. De drive zou niet meer dan $100 tot $150 mogen kosten en zal vermoedelijk voor de kerstperiode in de winkel liggen.

CD Freaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie