abonneren

Webwinkelen en geld verdienen tegelijk

In de VS en Groot-BrittanniĆ« is het heel populair en heet het ‘Cashback shopping'. In Nederland wordt het deze week geïntroduceerd onder de noemer spaarwinkelen. Consumenten die zijn aangesloten bij de eerste spaarwinkelwebsite van Nederlandspaarwinkelen.nlbouwen tegoed op bij al hun online aankopen via de website. Na het sparen van een minimumbedrag, wordt het bedrag op verzoek van de consument op diens bankrekening gestort.

"Het werkt heel eenvoudig", vertelt Remco Nijhoff, die Spaarwinkelen.nl heeft opgezet. "Als mensen via onze site bij een andere website iets kopen, krijgen wij een vergoeding. Die vergoeding delen wij met onze deelnemers."
Om die vergoeding te krijgen, moet een consument een account aanmaken op Spaarwinkelen.nl. Wanneer hij daarna een aankoop doet bij een webwinkel die hij bezoekt via de site van Spaarwinkelen, bouwt hij tegoed op met iedere aankoop die hij doet.

Op Spaarwinkelen.nl zijn meer dan driehonderd webwinkels bij elkaar gebracht. Wekelijks komen daar webwinkels bij. De kortingen lopen uiteen van 1,5 tot soms meer dan 10 procent. Bekende webshops zijn onder meer de Apple Store, Bruna, FreeRecordShop.nl, Kijkshop.nl en Expedia.nl.

"Spaarwinkelen is mogelijk door de manier waarop veel advertenties op internet tegenwoordig worden betaald", legt Nijhoff verder uit. "Adverteerders betalen in veel gevallen pas als de advertentie daadwerkelijk tot een aankoop heeft geleid. Wat wij doen, is die vergoeding verbinden met degene die de aankoop heeft gedaan."

Om een tegoed op te sparen, moet iemand zich eerst op de site registreren. Als hij vervolgens via een van de linkjes op de website aankopen doet bij de webwinkels die op de site vermeld staan, dan koppelt Spaarwinkelen.nl zijn vergoeding aan zijn gebruiksgegevens. Zodra iemand het minimumbedrag van 25 euro heeft verdiend, maakt de site het tegoed - na een verzoek daartoe - over naar zijn bankrekening.

In het buitenland, met name Groot-Brittannië en de VS, zijn veel verschillende spaarwinkelsites, maar in Nederland is het fenomeen nog onbekend.


Websitewww.spaarwinkelen.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord