abonneren

Webtechnologie doet beltarieven dalen

Bellen met een telefoon wordt goedkoper. Mensen krijgen door nieuwe internettechnologieĆ«n goedkope alternatieven om telefonisch contact met elkaar te houden.Nokia is één van grootste fabrikanten van smartphones met WiFi-chips ter wereld. Andere smartphones zoals Apple's iPhone en RIM's BlackBerry bieden gebruikers ook de mogelijkheid om via WiFi te bellen. Ook de nieuwe G1 Googlephone van HTC en T-Mobile heeft een WiFi-chip. Apple's iPod Touch heeft geen telefoon maar wel een WiFi-chip waardoor gebruikers er toch telefoongesprekken mee kunnen voeren.

Voor mensen die veel onderweg zijn, en dan vooral in het buitenland, is bellen via WiFi een goedkoop alternatief waarmee ze duizenden euro's per jaar kunnen besparen. De combinatie van WiFi en Voice-over-IP (VoIP) zorgt ervoor dat gebruikers overal te wereld waar ze een internetverbinding hebben goedkoop kunnen bellen met vrienden, familie en collegae.

Voorheen konden mensen alleen VoIP-internetgesprekken voeren via hun pc of laptop. Doordat de WiFi-technologie nu ook is ingebouwd in de nieuwste generatie smartphones wordt mobiele bellen via het internet een serieus alternatief. Het is vooral een uitkomst voor plekken waar smartphones geen telefonisch bereik hebben, maar waar wel een internethotspot in de buurt is, zoals in ziekenhuizen.

Aanbieders van mobiele telefonie zullen hun beltarieven moeten laten dalen willen ze goed kunnen concurreren met hun online rivalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie