abonneren

Websurfen tijdens baas zijn tijd goed voor personeel

Werknemers moeten een recent onderzoek door de Universiteit van Melbourne onder de aandacht van hun manager brengen. Volgens het onderzoek is het goed voor het personeel wanneer ze onder werktijd YouTube Twitter en Facebook mogen gebruiken.Uit het onderzoek blijkt dat mensen die een gedeelte van hun werkdag over het internet surfen op zoek naar leuke dingen productiever en blijer zijn dan collega's die alleen maar de hele dag met hun werk bezig zijn.

Het onderzoek is gedaan door de afdeling Management en Marketing van de universiteit. Het onderzocht de productiviteit en gedrag van 300 werknemers. Ongeveer 70 procent van de respondenten zegt dat ze elke werkdag wel eventjes voor hun vermaak over het internet surfen. In die spaarzame momenten bekijken ze grappige filmpjes op YouTube, onderhouden ze hun sociale leven op Facebook of andere sociale netwerkdiensten, winkelen ze en kijken ze naar mogelijke vakantiebestemmingen.

Uit het onderzoek kwam duidelijk naar voren dat werknemers die ongeveer 20 procent van hun tijd voor hun lol over het internet surfen rond de negen procent productiever zijn dan hun collega's. Doktor Brent Coker, de leider van het onderzoek, denkt dat de verhoging van de productiviteit komt doordat de werknemer zijn hersenen eventjes "reset". Na 20 minuten serieus werk te hebben gedaan, hebben de meeste mensen een tijdelijk "dipje". Door dan even iets anders te doen dat leuk is, kunnen de hersenen zich weer opladen om opnieuw geconcentreerd werk te doen.

Het slechte nieuws is dat ongeveer 14 procent van de mensen niet hun eigen surfgedrag kunnen matigen. Zij verliezen zich in het internet. Voor hen is websurfen juist slecht voor de productiviteit.


Bron: www.managementmarketing.unimelb.edu.au

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord