abonneren

Websites bezwijken door overlijden Michael Jackson

Het gebeurt niet elke dag dat een persoon van het kaliber 'King of Pop' overlijdt. Internetsites konden de toestroom van bezoekers nauwelijks aan. Geruchten verspreiden zich vandaag de dag het snelst via Twitter. De microblogdienst, die regelmatig last heeft van capaciteitsproblemen, hield nauwelijks stand toen honderdduizenden twitteraars het nieuws wereldkundig maakten aan hun vrienden.
TMZ, de website die als eerste wist te melden dat Jackson naar een ziekenhuis was vervoerd, was afgelopen nacht regelmatig onbereikbaar, waarna bezoekers hun toevlucht zochten tot de website van entertainmentverslaggever Perez Hilton. Op dat moment was nog niet duidelijk of Jackson nog in coma lag, of inmiddels was overleden. De volgende website die onderuitging was de LA Times, die als eerste het overlijden van de King of Pop bekendmaakte.

Wie bij CNN houvast ging zoeken, schoot overigens ook weinig op: volgens deze nieuwssite werd Jackson eerst met succes gereanimeerd, waarna hij naar een ziekenhuis werd gebracht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: