abonneren

Website voor Nederlandse gamesindustrie gelanceerd

Deze week is gamesindustrie.nl officieel gelanceerd. De website richt zich op het zo duidelijk en correct mogelijk in kaart brengen van de Nederlandse gamesindustrie, door algemeen beschikbare informatie te verschaffen over bedrijven, opleidingen en andere aan games gerelateerde instanties en producten.gamesindustrie.nl is opgericht door twee studenten Game Design & Development aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Niels Aust en Nikki Kuppens, en docent Jan-Pieter van Seventer, ook werkzaam bij W! Games te Amsterdam.
Het concept is ontstaan naar aanleiding van de behoefte naar een overzicht van de Nederlandse gamesindustrie, welke ondertussen sterk groeit in grootte en kwaliteit.

De website is op de Nederlandse Gamedagen van 2006 onofficieel aangekondigd en is enthousiast ontvangen door de industrie en andere geinteresseerden. Organisaties kunnen zichzelf aanmelden en informatie aanbieden over hun locatie, omvang en producten en diensten. Volgens gamesindustrie.nl telt Nederland nu 52 gamebedrijven en 8 game-opleidingen.


Website: gamesindustrie.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: