abonneren

Website helpt bij examenstress

Maandag 18 mei starten in het voortgezet onderwijs de centrale examens. Voor ruim 200.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn de komende weken een spannende tijd. Bij veel jongeren leidt dat tot ongezonde stress. Op de hulpsite hulpmix.nl staan allerlei tips om de stress te verminderen en kunnen de jongeren chatten en mailen met hulpverleners. Hulpmix.nl is een initiatief van vijf hulpverlenende instanties en is met name populair bij multiculturele jongeren.

"Spanning voor een examen is heel logisch", aldus Meriam Brandt, hulpverlener bij hulpmix.nl. "Bijna alle jongeren hebben er last van. Ze hebben een tijd naar het examen toegewerkt en hebben het gevoel dat er veel van afhangt. Een beetje spanning is ook gezond, het houdt je scherp en dat kan je goed gebruiken tijdens een examen. Als de spanning gaat overheersen en je angstig wordt is dat heel vervelend. Dan moet je er wat aan doen".

Op hulpmix.nl kunnen de jongeren adviezen lezen, zoals het belang van gezond eten en voldoende leuke dingen doen. Daarnaast biedt de site toegang tot ontspanningsoefeningen en ontspannende muziek. Scholieren die liever met professionele hulpverleners praten over hun stress, kunnen dat doen via de chat, op schooldagen van 16 tot 18 uur. Op andere tijden kunnen ze altijd mailen met de deskundigen.

De online hulp op hulpmix.nl wordt geboden door de bureaus jeugdzorg Overijssel, Gelderland en Zuid-Holland, GGzE en kinder- en jeugdpsychiatrische instelling de Bascule. De jongerensites marokko.nl, sangam.nl en hababam.nl hebben de site mede ontwikkeld. De radiozender FunX ondersteunt de website. Initiatiefnemers van hulpmix.nl zijn de MOgroep en e-hulp.nl. Hulpmix.nl bestaat anderhalf jaar. In het eerste jaar werden meer dan 1000 chatgesprekken gevoerd die gemiddeld met een 8,6 werden beoordeeld. Hulpmix.nl wordt mede gefinancierd door het VSBfonds en Stichting Kin¬derpostzegels Nederland.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord