abonneren

Web-versie Office niet geschikt voor Chrome browser?

Toen Microsoft in oktober aankondigde met aan met een lichtgewicht Office-webversie te komen, werd daar meteen bij gezegd dat deze Office Web Apps compatibel zouden zijn met de bekende browsers. Maar blijkbaar heeft Microsoft heel andere opvattingen over wat bekend is dan Google...Want officieel ondersteunt Web Apps alleen Internet Explorer 7 en 8, Firefox 3.5 (voor Windows, Mac en Linux) en Safari 4 (Mac), zo staat op het officiële Office Web Apps-blog te lezen. Google's Chrome en Opera ontbreken.
En dat terwijl Chrome inmiddels wereldwijd een marktaandeel van 2,59% heeft, een verdubbeling ten opzichte van eind 2008. Opvallend is dat ook IE6 niet ondersteund wordt, terwijl dat wereldwijd nog steeds de meest gebruikte versie van Internet Explorer is.

Grote vraag is natuurlijk of Chrome niet ondersteund wordt als onderdeel van de immer woedende strijd tussen Microsoft en Google, of dat Microsoft het percentage gebruikers simpelweg verwaarloosbaar vindt. Dat zou, gezien het feit dat ook de vele gebruikers van IE6 buiten de Web Apps-boot vallen, heel goed het geval kunnen zijn.

Overigens heeft de software-gigant de achterdeur wel op een kiertje laten staan. Op het blog staat, onder het rijtje ondersteunde browsers, namelijk te lezen dat mensen die een andere browser gebruiken toch vooral aan de slag moeten gaan met de Web Apps. "Hoewel we niet officieel alle browsers kunnen ondersteunen, zullen mensen die alternatieve browsers gebruiken niet worden uitgesloten van het gebruik van Web Apps. Het streven ernaar om de Web Apps zo breed mogelijk compatibel te laten zijn. "

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie