abonneren

Wat kan je met de nieuwe Snapdragon 805-chip?

Er komt een chip aan die de nieuwe generatie smartphones moet gaan veranderen. Qualcomm werkt op dit moment hard aan een Snapdragon 805-soc, een chip waar je video’s op 4K resolutie met 30fps en foto’s met een resolutie van 16 megapixel tegelijkertijd mee kunt verwerken.

De nieuwe chip is van belang aangezien zowel Sony, Samsung, LG en HTC de afgelopen jaren voor een chip van dit merk hebben gekozen. Alle vlaggenschepen van deze merken draaien dan ook op een Snapdragon 801-chip.  

Wat je allemaal met de nieuwe chip kunt? Naast het ondersteunen van ultra-hd resoluties is het met de nieuwe chip ook mogelijk om 3d-foto’s te maken. Dit kan omdat de chip het gebruik van twee camera’s ondersteunt. De twee camera’s kunnen ook worden gebruikt om de foto’s die de gebruiker maakt achteraf scherp te stellen. Dat gebeurde ook al bij de HTC One M8, maar HTC moest daarvoor zelf nog een systeem bouwen.

Upgrade

De grafische chip heeft een upgrade gekregen en is van een Adreno 330 naar een Adreno 420 gegaan, wat de 805-soc 40 procent sneller zou moeten maken. Dat zou met name de prestaties van video en spelletjes moeten verbeteren. Daarnaast beschikt de nieuwe processor net als zijn voorganger nog steeds over vier kernen. Het is ditmaal echter wel een Krait 450 in plaats van een Krait 400. Dit zorgt ervoor dat de kloksnelheid omhoog gaat van 2,3 GHz naar 2,5 GHz. 

Geluid

Daarnaast zal de chip ervoor gaan zorgen dat de telefoons de microfoon op een specifiek gebied kunnen richten. Op het scherm van je telefoon kun je dan tijdens het opnemen van een video aangeven waar je het geluid op wilt richten.

Details

In de praktijk zal je met deze chip meer detail en betere kleuren op het scherm van je smartphone kunnen zien. Daarnaast kun je foto’s en video’s die je met je telefoon hebt gemaakt bekijken op je 4K tv (als je die over een tijdje hebt aangeschaft). Ook icoontjes en teksten zullen scherper zijn en spelletjesliefhebbers zullen tevreden zijn: doordat je veel meer details ziet zul je nog meer in je spel op kunnen gaan. Nog een laatste pluspunt: de chip is de eerste van Qualcomm die een modem met Cat 6 LTE ondersteund waardoor je nog sneller kunt streamen – als de maker van het device waarin de chip wordt geplaatst tenminste besluit dit aan te zetten. 

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie