abonneren

Wat gaat blu-ray doen in 2009?

Volgens Kieskeurig.nl en GfK is het zo klaar als een (ijs)klontje: blu-ray gaat doorbreken dit jaar. Kieskeurig.nl zag de afgelopen tijd namelijk een explosieve groei in interesse in blu-ray spelers. Het aantal consumenten dat zich oriënteert op deze nieuwe spelers is in december ten opzichte van augustus ruim drie keer zo groot geworden. Over het algemeen duurt het een aantal weken voordat zulk zoekgedrag zich 'vertaalt' in verkoopcijfers.

Potentiële kopers zoeken met name op prijs en reviews. Het aantal oriënterende consumenten begon in de eerste week van oktober gestaag te stijgen. De grote toename in daadwerkelijke aankopen was twee weken later zichtbaar.

GfK, dat retailcijfers analyseert, ziet ook dat de verkoop van standalone blu-ray spelers de laatste paar maanden van 2008 een duidelijke groei laat zien. GfK schat dat het afgelopen jaar in totaal 32.000 standalone blu-ray spelers zijn verkocht. "De gemiddelde prijs van Blu-ray spelers daalde in 2008 flink en ligt momenteel rond de 375 euro," meldt een woordvoerder. "Wij voorzien voor 2009 een echte doorbraak voor de blu-ray speler. Naar verwachting gaan er dan 120.000 exemplaren over de toonbank."

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie