ADV: Wat is de QNAP TS-453mini?

Wie een aantal jaar terug een oplossing zocht voor het centraal bewaren, delen en back-uppen van bestanden, kwam al snel uit bij een Windows- of Linux-server. Dat betekende dat je of een dikke portemonnee moest hebben of de bereidheid moest hebben om flink wat uurtjes te stoppen in het doorgronden van Linux. Een enkeling koos voor het voordeligere Windows Home Server, maar in 2012 besloot Microsoft om de verdere ontwikkeling van dit OS te staken.

Dit stuk is tot stand gekomen in samenwerking met QNAP

Opslagrevolutie

De komst van NAS-apparaten heeft voor een enorme verandering gezorgd. Werd er eerst nog lacherig op neergekeken, inmiddels zijn ze niet alleen in veel huishoudens, maar ook bij een groot deel van de bedrijven te vinden. Ze bieden – mede dankzij RAID-ondersteuning – betrouwbare opslag van gegevens, zijn eenvoudig te bedienen en kunnen dankzij het groeiende aantal apps bijvoorbeeld ook snel ingezet worden als webserver, DLNA-server of downloadstation. Ze ondersteunen SMB, FTP, Airplay, Chromecast en iTunes. En vooral de mogelijkheid om een privécloud in te richten, spreekt aan en zorgt ervoor dat documenten, foto’s en andere bestanden altijd beschikbaar zijn, zelfs op je mobiel. Tegelijkertijd is het energieverbruik een fractie van dat van een traditionele server; ook niet onbelangrijk bij een apparaat dat 24/7 aanstaat.

Nieuwe generatie

De tijd dat de NAS hoofdzakelijk een luxe netwerkschijf is, ligt achter ons. De nieuwste generatie NAS-apparaten, waartoe ook de QNAP TS-453 mini behoort, borduurt verder op dit succes. Ze beschikken echter over een krachtige quad-core cpu en meer geheugen, 2 of zelfs 8 GB. Dat opent de deur naar nieuwe mogelijkheden, zoals virtualisatie, waarbij een gast-OS zoals Windows in een afgeschermde omgeving op de NAS kan draaien. Ook het tegelijkertijd bedienen van meerdere gebruikers en afspelen of streamen van bijvoorbeeld HD-content gaat – mede dankzij hardwarematig transcoderen – veel soepeler en bovendien liggen de doorvoersnelheden van data op een hoog niveau. Dankzij HDMI kan een NAS tegelijkertijd ook als luxe mediaspeler fungeren, bijvoorbeeld door het mediacenter Kodi te gebruiken.

Over de QNAP

De TS-453mini met het eenvoudig te gebruiken QTS-besturingssysteem is een krachtige, betrouwbare en veilige verticale NAS die past in de studeerkamer en in kleine kantooromgevingen. De compacte behuizing biedt ruimte voor 4 SATA 6GB/s-schijven en is voorzien van een stille afvoer van warmte en LED-indicatoren met instelbare helderheid. De TS-453mini is rijkelijk voorzien van geavanceerde functies en apps voor de dagelijkse opslag van bestanden, back-up, delen en entertainmentbehoeftes. Hij levert hoge prestaties met stabiele doorvoer en is daardoor een uitgebreide opslagoplossing voor huishoudens, kleine organisaties en kantoren voor het bouwen van een betrouwbare privécloud. De TS-453mini is er in twee smaken: met 2 en 8 GB opslagruimte. Prijzen beginnen bij zo’n 519 euro. Meer informatie vind je op QNAP.

Geschreven door: advertorial-0 op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: nas, qnap, ts-453mini