abonneren

Was nVidia van plan AMD over te nemen?

Vorig najaar gonsde het van de geruchten dat nVidia een vijandig overnamebod op cpu-fabrikant AMD zou doen. Ergens in het traject is het foutgelopen, want zoals iedereen weet zijn AMD en nVidia nog steeds concurrenten van elkaar. Maar wat is er misgegaan?Een overname van AMD door nVidia klinkt aanvankelijk vreemd, maar dat Intel zich naast cpu- en chipsets (waar het bedrijf een dominante marktpositie geniet) ook expliciet op gpu gaat richten is nVidia een doorn in het oog. Een overname van AMD zou van nVidia in één klap een grote speler in dezelfde marktsegmenten maken.

Als we The Inquirer mogen geloven is de deal afgeketst omdat nVidia-baas Jen Hsun Huang teveel belangrijke mensen tegen het zere been gestoten heeft. Daarnaast zijn er een aantal andere spelers die waarschijnlijk meteen een hoger bod zouden doen op AMD -- zoals IBM en Samsung, die sowieso veel interesse hebben in de fabs en licenties.

Overigens blijft het vooralsnog stil bij Intel. De eerste Larrabee-prototypes, een combinatie tussen cpu en gpu, moeten dit jaar nog gereed zijn, maar tot die tijd bevindt Intel zich in een prima positie met hun huidige Penryn-cpu-lijn.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: