abonneren

Warner zet archief muziekvideo's online

Warner Music gaat zijn gigantische archief van muziekvideo's online zetten. Het goede nieuws is dat alle video's door de fans gratis te bekijken zijn.
Het slechte nieuws is dat Warner advertenties rond de muziekvideo's gaat plaatsen.

Warner, de muziekmaatschappij van onder andere Madonna en de Red Hot Chili Peppers, werkt voor het openbaar maken van zijn archief samen met de provider Premium TV. Warner en Premium TV gaan online tv-sites, of ‘digital hubs', bouwen die gerangschikt worden naar artiest, muziekgenre of platenlabel. Warner zegt dat het nog niet eerder vertoont beeldmateriaal vrij gaat geven.

Door middel van advertenties op de ‘hubs' wil Warner de kosten van het bouwen en beheren van de ‘hubs' compenseren/ Warner hoopt natuurlijk ook dat de 'hubs' extra inkomsten zullen genereren. De muziekindustrie is op zoek naar nieuwe mogelijkheden om geld te verdienen nu de verkoop van muziekcd's in een rap tempo daalt. De hoop is nu gevestigd op online videodiensten.

Hoewel de advertenties op de ‘hubs' de voornaamste inkomstenbron zullen zijn voor Warner, kunnen fans de videoclips ook tegen een vergoeding downloaden naar hun computer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie