abonneren

Warner laat ook in Europa drm-techniek vallen

Een tijd geleden haalde Warner het nieuws omdat het in Amerika met Amazon ging samenwerken en meteen een einde maakte aan de drm-maatregelen op hun muziekbestanden. Nu is dit platenlabel van plan dezelfde stappen door te zetten in Europa, waar het via 7Digital muziek gaat aanbieden.De nog relatief onbekende muziekdienst 7Digital krijgt de volledige beschikking over Warner's muziekcatalogus in het drm-vrije mp3-formaat. 7Digital mag muziek verkopen in Engeland, Ierland, Spanje, Frankrijk en Duitsland -- andere Europese landen volgen later.
Warner heeft expliciet voor mp3 gekozen omdat dit formaat op alle muziekspelers afgespeeld kan worden, inclusief de iPod. 7Digital biedt ook al drm-vrije nummers van EMI aan en zou in onderhandeling zijn met Sony BMG en Universal, de overige twee labels.

De enige andere drm-vrije aanbieder in Europa is iTunes, maar bij deze Apple-winkel gaat het maar om een klein gedeelte van het assortiment (alleen EMI-nummers) en moet er vaak extra betaald worden voor de drm-vrije nummers.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie