abonneren

Warner gaat blu-ray-films in prijs verlagen

Nu de prijzen van blu-ray-spelers steeds meer dalen en de Amerikaanse economie in een recessie terecht gekomen is, gaat Warner Brothers de groothandelsprijzen van blu-ray-films flink verlagen. Het bedrijf hoopt zo ondanks de tegenvallende economische situatie toch meer blu-ray-films te kunnen verkopen.Tot zover heeft deAmerikaanse recessie nog weinig invloed gehad op de verkoop en verhuur van films: sterker nog, in de eerste helft van 2008 is er in Amerika juist 1.6% meer geld gespendeerd aan deze tak dan het jaar ervoor.
Analisten wijzen op gegevens van eerdere recessies, waarin blijkt dat de verhuur/verkoop van films nauwelijks beïnvloed wordt.

Warner Brothers denkt dat de prijsverlaging van blu-ray-films de adoptie in de markt zal vergemakkelijken. Het bedrijf wil uiteindelijk de prijzen van blu-ray zo dicht mogelijk bij die van dvd's laten komen als mogelijk is. De goedkoopste blu-ray-titels (waaronder Clockwork Orange, Swordfish, The Fugitive, The Aviator) gaan de groothandel nu $11 kosten. Dat betekent dat de verkoopprijs voor de consument tussen de $14 en $17 uit zal komen, een flink stuk minder dan de $25 die op dit moment voor deze titels gevraagd wordt.

Nieuwere titels, zoals 300, I Am Legend en Ocean's 13 zien ook een prijsdaling, zij het niet zo drastisch. De prijzen van deze titels liggen nu tussen de $24 en $30 maar zullen straks rond de $20 uitkomen.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: