abonneren

Warner gaat blu-ray-films in prijs verlagen

Nu de prijzen van blu-ray-spelers steeds meer dalen en de Amerikaanse economie in een recessie terecht gekomen is, gaat Warner Brothers de groothandelsprijzen van blu-ray-films flink verlagen. Het bedrijf hoopt zo ondanks de tegenvallende economische situatie toch meer blu-ray-films te kunnen verkopen.Tot zover heeft deAmerikaanse recessie nog weinig invloed gehad op de verkoop en verhuur van films: sterker nog, in de eerste helft van 2008 is er in Amerika juist 1.6% meer geld gespendeerd aan deze tak dan het jaar ervoor.
Analisten wijzen op gegevens van eerdere recessies, waarin blijkt dat de verhuur/verkoop van films nauwelijks beïnvloed wordt.

Warner Brothers denkt dat de prijsverlaging van blu-ray-films de adoptie in de markt zal vergemakkelijken. Het bedrijf wil uiteindelijk de prijzen van blu-ray zo dicht mogelijk bij die van dvd's laten komen als mogelijk is. De goedkoopste blu-ray-titels (waaronder Clockwork Orange, Swordfish, The Fugitive, The Aviator) gaan de groothandel nu $11 kosten. Dat betekent dat de verkoopprijs voor de consument tussen de $14 en $17 uit zal komen, een flink stuk minder dan de $25 die op dit moment voor deze titels gevraagd wordt.

Nieuwere titels, zoals 300, I Am Legend en Ocean's 13 zien ook een prijsdaling, zij het niet zo drastisch. De prijzen van deze titels liggen nu tussen de $24 en $30 maar zullen straks rond de $20 uitkomen.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord