abonneren

Warner: 'Canada belangrijkste bron filmpiraterij'

Filmstudio Warner Bros. gaat geen promotionele filmvoorstellingen meer geven in Canada. Speciale voorstellingen voor de pers zullen alleen nog in privé-bioscopen worden gehouden. Warner is tot deze drastische beslissing gekomen omdat filmpiraterij hand over hand toeneemt in Canada.Vaak wordt gedacht dat China en Rusland de belangrijkste bronnen zijn van illegale films.
Volgens Warner is echter Canada de belangrijkste bron van illegale films. Warner geeft de lakse copyrightwetgeving in Canada de schuld van de toename. In Canada is het toegestaan om een camcorder of een ander apparaat waar opnames mee gemaakt kan worden, zoals een mobiele telefoon, in een bioscoop mee te nemen.

De afgelopen 18 maanden is van 70 procent van alle films die Warner heeft uitgebracht door Canadezen illegale kopieën gemaakt. Binnen een week dat een film in Canada in de bioscoop draait, is er een illegale kopie van gemaakt die via het internet kan worden gedownload. Veel van deze illegale kopieën zijn van slechte kwaliteit, maar ze worden over de hele wereld verkocht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: