abonneren

Walk n Type

Walk n Type mobile is een applicatie je ervoor zorgt dat je niet tegen mensen, lantaarnpalen of andere voorwerpen aanbotst wanneer je tijdens het lopen typt op je iPhone of iPad. Wil je tussen de voordeur en je auto of het treinstation even snel een mail naar je werkgeven sturen? Dan is deze applicatie echt wat voor jou.

Heb je ooit het filmpje gezien van dat meisje die in het winkelcentrum driftig aan het sms’en is met haar mobieltje en zo de fontein in struikelt? Zo nee, check YouTube. Walk n Type is een oplossing voor dit soort pijnlijke ongelukjes. Kijk je net als wij naar beneden bij het sms’en, dan zul je dieren en kleine kinderen nog wel kunnen vermijden, maar een boomtak ontglipt al snel aan je aandacht. Het is dus handig als je bij het gebruik van deze applicatie je iPhone of iPad net iets hoger houdt. Dat voelt aanvankelijk wat vreemd aan. Nog vreemder is dat de ontwikkelaar zelf het sowieso afraadt te lopen en te typen, maar goed.

Hoewel de applicatie vooral erg lollig is om te demonsteren aan vrienden is hij wel degelijk bruikbaar. Bij een paar test-wandeltochten omzeilen we netjes mensen, straatverlichting en hondenpoep. Omdat je je iDevice net wat hoger moet houden, zie je ook meer van wat er zich buiten het scherm afspeelt.

De applicatie bedienen is eenvoudig. De applicatie start zelf al de camera op, zodat het scherm je toont wat er zich voor je bevindt. Het toetsenbord duikt op en je kunt over het camerabeeld heen typen. Ben je klaar met je bericht, kopiëer de tekst dan naar het clipboard en plak het in een sms-bericht of e-mail. De iPhone-versie werkt natuurlijk het lekkerste, omdat je al snel lamme armen krijgt bij het ophouden van een iPad.

Beoordeling: ★★★★☆

Walk n Type mobile: Gratis (v1.0, 0.7 MB)
Walk n Type HD: € 0,79 (v1.0.1, 0.4 MB)

Meer apps vind je op www.iphonemore.nl

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Website, Algemeen

Tags: