abonneren

Wal-Mart levert doodsteek voor hd-dvd-formaat

Hoewel Toshiba het formeel nog niet bekend heeft gemaakt, is het over en uit voor het hd-dvd-formaat. De grote Amerikaanse keten Wal-Mart liet vrijdag op zijn weblog weten dat het begint met de uitfasering van hd-dvd-producten. Toshiba heeft nu officieus de handdoek in de ring gegooid.Volgens Wal-Mart zal de huidige voorraad hd-dvd-spelers en hd-dvd-films in het voorjaar nog in de winkels liggen, maar vanaf juni is het helemaal afgelopen en zullen er alleen nog blu-ray-producten te koop zijn bij de Amerikaanse retailer.
Het nieuws van Wal-Mart komt enkele dagen na de aankondiging van Netflix en Best Buy, die ook voor het blu-ray-formaat hebben gekozen.

Toshiba heeft inmiddels voorzichtig gereageerd op al het negatieve nieuws. Een woordvoerder heeft verklaard dat er 'nog geen officieel besluit is genomen', maar dat er 'nauwlettend gekeken wordt naar de beweging in de markt'. Als bedrijven zich in dit soort termen uitlaten, is er op hoger niveau al een beslissing gevallen. Slecht nieuws voor bezitters van een hd-dvd-speler, maar de investeerders juichen: nu het einde voor hd-dvd in zicht is, is het aandeel Toshiba maar liefst 6.4 procent gestegen. Investeerders hopen namelijk dat het financiële leed nog te overzien is wanneer Toshiba zich nu terugtrekt; het bevechten van blu-ray kost de fabrikant handenvol geld.

Een ander veeg teken aan de wand is afkomstig van een medewerker van Microsoft: een blu-ray-drive voor de Xbox 360 zou al in mei verkoopklaar kunnen zijn. Een intern testmodel circuleert al in Redmond. Microsoft zal de drive wel op de markt moeten brengen, wil het de concurrentie met de PlayStation 3 aan blijven gaan. Een Xbox 360 met geïntegreerde blu-ray-speler is overigens niet waarschijnlijk; Microsoft gelooft meer in high definition downloads.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord