abonneren

Wacom Bamboo combineert pen met multitouch

Wacom introduceert de tweede generatie Bamboo tablet. Het eerste interactieve tablet dat multi-touch-functionaliteit combineert met pentablet-technologie in één enkel apparaat. Tot nu toe dachten dat de Wacom draadloze pen-tablet-technologie dusdanig superieur is, ten opzichte van aanraakgevoelige alternatieven, dat er niets anders nodig is.
De opkomst van touchapparaten zoals de iPhone net als andere touchschermoplossingen of combinaties van touch en pen zoals bij sommige tablet-pc's, bewijzen dat met name de multitouch-functies een handige vorm van bediening van elektronica of programma's kan zijn.

De nieuwe Bamboo combineert nu ook het beste van twee werelden in de nieuwe tablet voor consumenten. De serie bestaat uit vier producten: Bamboo, Bamboo Fun, Bamboo Pen een Bamboo touch.

De nieuwe Bamboo maakt computergebruik gemakkelijker, sneller en leuker. Met de Bamboo second generation selecteer je met een simpele tik met de vinger op het digitale tablet een icoon op het scherm, open je een menu of start je een applicatie. Daarnaast maakt een beweging met twee vingers het mogelijk beelden of documenten eenvoudig te roteren, te bladeren door een digitaal fotoalbum of presentatie, te scrollen door een blog of excelsheet en in- en uit te zoomen bij een foto of kaart.

Wisselen tussen de aanraak- en penfuncties gaat snel en gemakkelijk. Wanneer de vinger in contact is met het tabletoppervlak, werkt de aanraakfunctie. Als de penpunt dicht naar het oppervlak wordt gebracht, wordt de touch functie automatisch uitgeschakeld en in plaats daarvan wordt de peninvoer actief.

De digitale peninvoer staat nog steeds centraal bij de ervaring van werken met de Bamboo. Dit blijkt uit de geavanceerde pentechnologie die is geïntegreerd in de Bamboo. Een aantal simpele pennenstreken, kunnen een handtekening of opmerking aan ieder digitaal document toevoegen. Het proces is gelijk aan het gebruik van het traditionele pen en papier met een grote nauwkeurigheid. Dit helpt om eenvoudig natuurlijke strepen te zetten of digitale beelden te retoucheren en zo ieders creatieve gevoel te vergroten. Het is een handige tool om functies te activeren die op pengebruik gebaseerd zijn in huidige functionerende systemen en vormt een goed alternatief voor het gebruik van een computermuis. Tevens is de Bamboo uitermate geschikt voor gebruik met creatieve software die drukgevoeligheid ondersteunt.

 Bamboo second generation is 8,5 mm dun, geschikt voor zowel rechts- en linkshandige gebruikers en biedt een geïntegreerde penhouder voor het handig bewaren van de nieuwe lichtgewicht en goed gebalanceerde pen. Daarnaast zijn er vier aanpasbare snelkoppelingstoetsen.

De Bamboo en Bamboo fun zijn te koop voor 90 tot 200 euro. De Bamboo touch heeft allleen touch invoer en de Bamboo pen alleen peninvoer, deze kosten respectievelijk €70 en €60.

De nieuwe Bamboo's zijn geschikt voor Windows vanaf Xp en MacOS van af 10.4

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie