Wachtwoordmanager LastPass gehackt - geen wachtwoorden gestolen

Handig, die wachtwoordmanagers, maar als ze zelf gehackt worden heb je natuurlijk een groot probleem. Dat is nu aan de hand met één van de grootste wachtwoord-apps, want LastPass is gehackt. Dat maakte het bedrijf gisteravond bekend, al zijn er geen wachtwoorden van gebruikers op straat komen liggen.

LastPass maakte de hack gisteravond zelf bekend op zijn blog.
 

Geen wachtwoorden gejat

Bij de hack zijn onder andere email-adressen buitengemaakt, maar geen wachtwoorden. Wel hebben de hackers authenticatie-hashes weten te bemachtigen, net als wachtwoordherinneringen van accounts.
 

Versleutelde informatie

Volgens LastPass is de gestolen informatie goed versleuteld, zodat de hackers er in de praktijk niets mee kunnen. Toch is het verstandig zo snel mogelijk je wachtwoord te wijzigen op LastPass. Als je het wachtwoord van LastPass ook gebruikt voor andere diensten, dan kun je die wachtwoorden ook maar beter veranderen.
 

Extra beveiliging

Tot slot is het verstandig om tweefactor-authenticatie aan te zetten op LastPass. Dat betekent dat je naast je wachtwoord ook een sms'je krijgt met een toegangscode, zodat je een extra beveiligingslaag hebt op je account. Dat laatste kun je hier doen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: hacking, wachtwoord, lastpass, wachtwoordmanager, versleuteling