abonneren

'Wacht met aankoop van high definition spelers!'

Analisten brengen het advies uit om te wachten met het kopen van een blu-ray- of hd-dvd-speler. Ze verwachten dat de oorlog tussen beide formaten zo kostbaar is dat één van de twee formaten het onderspit zal gaan delven.Hoewel elk van de twee formaten zijn voordelen heeft boven het andere formaat, en beide formaten een voordeel bieden boven de standaard dvd's, waarschuwen analisten dat er waarschijnlijk slechts één formaat zal overleven. Het zou zonde zijn om nu veel geld uit te geven aan een speler waar over een jaar geen films meer voor te koop zullen zijn.

De voorspellingen begin dit jaar waren dat er tegen het einde van 2006 ongeveer 600.000 hd-spelers verkocht zouden zijn ($484 miljoen). Door problemen met de levering en productie zijn deze verwachtingen radicaal naar beneden geschroefd: voor het eind van het jaar is nu de verwachting dat er 200.000 spelers verkocht zijn, met een waarde van $181 miljoen.

Op dit moment heeft geen van beide formaten écht een duidelijk voordeel boven de ander. Ook lijkt de komst van een hybride speler die zowel blu-ray en hd-dvd speelt nog ver weg te zijn, nu LG en Samsung dergelijke plannen hebben laten varen.

Bron: X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie