abonneren

Waarvoor gebruikt de Chinese president het internet?

Tijdens zijn debuut op het internet wilde de Chinese president Hun Jintao slechts twee vragen van zijn volk beantwoorden. De eerste vraag betrof wat de president allemaal doet op het internet.Op de staatswebsite People's Daily hadden Chinezen vorige week vrijdag binnen enkele uren meer dan 200 vragen klaarstaan voor hun verlicht leider. Hu had die ochtend bekendgemaakt dat in de middagmet de 221 miljoen Chinese internetgebruikers wilde chatten.

Hu begon de chatsessie met de opmerking dat hij het te druk heeft om elke dag over het internet te surfen. Het eerste wat Hu doet wanneer hij het internet opgaat is het binnen- en buitenlandse nieuws doornemen. Daarna gaat hij kijken wat het Chinese volk bezighoudt. Hu wil zien welk advies het volk aan hem geeft en wat ze verwachten van de Communistische partij en hun land.

De tweede vraag waar Hu de tijd voor nam om te beantwoorden was of Hu iets doet met de problemen en suggesties die het volk aan hem doorgeeft. Volgens Hu besteedt hij veel tijd aan de adviezen en suggesties die hij ontvangt van websurfers. Hu zegt naar zijn volk te luisteren en hun collectieve wijsheid te gebruiken om het landen beter te leiden.

Hu's chatsessie duurde 20 minuten. Veel Chinese internetgebruikers waren teleurgesteld dat hun grote leider zo kort de tijd nam om met het gewone volk te praten.

We zijn benieuwd wanneer Hu een zelfde soort chatsessie met de Tibetanen houdt. Jammer ook dat de kinderen in de Chinese 'sweatshops' geen internettoegang hebben.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord