abonneren

Waarom gebruikt u nog steeds Windows XP?

Die vraag legden de sites Technologizer en PC World voor aan 5000 XP-gebruikers. Het onderzoek moest ook achterhalen waarom deze mensen nog niet zijn overgestapt naar Vista en of ze wel van plan zijn om Windows 7 te gaan gebruiken.Het blijkt dat het merendeel van de ondervraagden nog steeds XP gebruikt omdat ze er simpelweg aan gewend zijn. Als tweede reden wordt opgegeven dat Vista de moeite van het upgraden niet waard is. Daarna volgen nog "Ik maak me zorgen over de compatibiliteit" en "Mijn pc is waarschijnlijk niet krachtig genoeg voor Vista."

Van alle mensen die weleens met Vista gewerkt had, bijvoorbeeld bij vrienden of op het werk, is 59% niet positief gestemd over deze versie van Windows. Opvallend is wel dat van de mensen die nooit met Vista gewerkt hebben, zelfs 82% er negatief over is.

Veel positiever stonden de ondervraagden ten opzichte van Windows 7. Van degenen die de nieuwe OS al uitgeprobeerd hadden, was 67% positief gestemd. Toch betekent dit niet dat deze positivo's meteen gaan overstappen op Windows 7. Slechts 18% zegt dat kort na de release eind oktober te gaan doen. 35% zegt wel eens te gaan upgraden, maar - opvallend - 34% zegt het toch gewoon bij XP te houden.

Meer antwoorden op meer vragen leest u op de site van Technologizer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord