abonneren

Waarde Facebook ingeschat op $6,5 miljard

De Russische suikeroom van Facebook heeft aangeboden aandelen van medewerkers terug te kopen. Hij biedt $14,77 per aandeel, wat betekent dat hij het bedrijf waardeert op $6,5 miljard dollar. Dat is aanzienlijk minder dan de $10 miljard die het bedrijf een paar maanden geleden waard was.Eind mei betaalde Digital Sky Technologies $200 miljoen dollar voor een aandeel van 1,96 procent in Facebook. Wie dit omrekent zal uitkomen op een waarde van $10 miljard voor de sociale netwerksite. Dat was al fors minder dan de $15 miljard waar Microsoft het bedrijf in 2007 op waardeerde.
Het Russische Digital Sky Technologies beloofde destijds dat het aandelen terug zou kopen van werknemers en voegt nu daad bij woord. Met een bod van $14,77 per aandeel wordt de waarde van Facebook echter niet op $15 of $10 miljard, maar op $6,5 miljard ingeschat.

Hoe dan ook, $6,5 miljard is nog steeds een aanzienlijk bedrag voor een bedrijf dat nog geen winst gemaakt heeft. Goed, Facebook kent 300 miljoen bezoekers per maand, maar het bedrijf heeft dit nog niet weten te kapitaliseren. Hoeveel het bedrijf aan advertenties binnenhaalt is onbekend, maar alleen de hosting van de site kost al tussen de $20 en $25 miljoen per jaar.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie