abonneren

VS beperkt afhankelijkheid China door heropening mijn

De Verenigde Staten hebben een mijn heropent die in 2002 werd gesloten. De mijn wordt gebruikt voor het winnen van 17 zeldzame metalen die met name worden gebruikt voor high-tech gadgets zoals smartphones. De mijn in Colorado werd destijds gesloten vanuit milieu-overwegingen en de lage kosten van dezelfde grondstoffen uit China.
Dat laatste zorgden er echter voor dat de VS afhankelijker werd van China dat 90% van al deze grondstoffen produceert.

China houdt de touwtjes nu wat steviger in handen en verhoogde onlangs ook de prijzen van bepaalde metalen. Ook gebruikte het de sterke onderhandelingspositie in een conflict met Japan die ook voor een groot deel afhankelijk is van China voor deze materialen. Om de VS minder afhankelijk te maken van China is de mijn dus weer in productie genomen.

De mijn zou in 2012 zo'n 20.000 ton kunnen leveren wat in ieder geval genoeg zou moeten zijn voor de vraag in eigen land. China produceerde in 2009 nog 124.000 ton.

[Via PCWorld]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord