abonneren

"Vrouwen bezitten meer consoles dan mannen"

Uit een onderzoek blijkt dat meer vrouwen een console bezitten dan mannen. Het onderzoek "Denizens of Digitivity" is gehouden door het bureau Online Media Daily. Volgens het onderzoek zegt 44 procent van de vrouwen dat ze een console heeft en 'maar' 39 procent van de mannen.De resultaten van het onderzoek kunnen erop wijzendat het stereotiep van de 18-34 jarige man, die blank is en single en nog thuis woont bij zijn moeder misschien niet meer opgaat.

De reden dat meer vrouwen een console bezitten is het groeiende marktaandeel van de Nintendo Wii. Het is deze kleine console gelukt om eindelijk ook vrouwen aan het gamen te krijgen. Vrouwen spelen niet first-person-shooters maar voornamelijk "gezellige" games als Dance Dance Revolution en Guitar Hero.

De marketingafdelingen van gamesuitgeverijen richten zich echter nog steeds op het stereotiep. De reden is dat mannen nog steeds de hardcore gamers zijn die de gameshobby zeer serieus nemen en bereid zijn om uren in de rij te staan voor hun exemplaar van Halo 3.


Bron: Online Media Daily

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: