abonneren

Vrouw krijgt 1,9 miljoen boete voor illegale downloads

Wegens het illegaal downloaden van slechts 24 liedjes is een vrouw in de Verenigde Staten veroordeeld tot een boete van meer dan 1,9 miljoen dollar. Het is het eerste vonnis voor deze vorm van schending van de auteursrechten in de Verenigde Staten, zo zeggen Amerikaanse media.De veroordeelde moeder van vier kinderen laat weten in hoger beroep te gaan. Zehaalde onder andere liedjes van No Doubt, Gloria Estefan en Sheryl Crow van het internet. Voor elke illegale download is ze daarvoor met 80.000 dollar bestraft.
Dit bedrag zal ze aan de gedupeerde muziekmaatschappijen moeten betalen.

Indien ze de liedjes legaal had aangeschaft, had dit haar slechts 99 cent per stuk gekost. De Amerikaanse muziekindustrie liet weten blij te zijn met het oordeel. De vrouw had eerder een aanbod afgeslagen van de industrie om de zaak te schikken voor een paar duizend dollar.

De vrouw was al eerder in 2007 veroordeeld voor hetzelfde vergrijp met een totale boete van 220.000 dollar. Een rechter verklaarde het vonnis daarop nietig omdat hij het bedrag absurd hoog vond voor een dergelijk vergijp. Daarop spande de muziek-industrie een nieuwe proces aan tegen de vrouw.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie