abonneren

Vraag naar Storage-as-a-Service stijgt door crisis

Veel bedrijven, klein en groot, zijn op dit moment op zoek naar technologische on-demand oplossingen om de kosten te drukken, zoals Software-as-a-Service (SaaS) en Storage-as-a-Service (STaaS). Veel bedrijven hebben te maken met krappere IT-budgetten door de stagnerende economie. Onderzoeksbureau IDC publiceerde onlangs het rapport ‘Worldwide Storage-as-a-Service Market Size & Forecast, 2005-2012 Multiclient Study'. Hierin voorspelde IDC dat de hoeveelheid gecreëerde, opgeslagen en vermenigvuldigde gegevens tot 2010 wereldwijd verzesvoudigt tot in totaal 988 exabytes.
Met deze continu groeiende hoeveelheid data neemt ook de uitdaging toe om dit toenemende volume te beheersen.

Er zijn voor bedrijven twee belangrijke redenen om te kiezen voor Storage-as-a-Service (STaaS). De eerste is het besparen van kosten. De tweede is de mogelijkheid om IT-taken onder te brengen bij een externe partij als gevolg van beperkte IT-capaciteit of de mogelijkheid om zo'n externe partij ook voor andere, meer strategische taken in te schakelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord