abonneren

Vorig jaar record aantal rechtszaken cybersquatting

Vorig jaar is er een recordaantal rechtszaken aangespannen tegen mensen en organisaties die aan "cybersquatting" doen. Cybersquatters misbruiken de namen van bekende bedrijven, merken en personen om mensen naar eigen websites te lokken.Cybersquatters hebben vorig jaar onder andere de namen misbruikt van de BBC, de Yale Universiteit, eBay, Google, Nestle, RIM's BlackBerry, de voetbalclub Arsenal en de actrice Scarlett Johansson. Vooral farmaceutische bedrijven hadden veel last van cybersquatters.
Tientallen websites misbruiken de beschermde namen van bekende medicijnen om internetgebruikers inferieure medicijnen in de maag te splitsen. Ook banken, telecombedrijven en financiële instellingen hadden veel last van cybersquatting. In totaal heeft de WIPO (World Intellectual Property Organization) 2.329 rechtszaken aangespannen tegen cybersquatters.

De ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) staat op het punt om een aantal nieuwe domeinsuffixen goed te keuren. Door de nieuwe, generieke top-level domeinnamen zal het aantal internetadressen flink toenemen. Cybersquatters zullen nieuwe domeinnamen die lijken op de namen van beroemde merken en personen proberen te registreren. Het zal voor eigenaren van merken nog moeilijker worden om misbruik van hun naam te achterhalen en tegen te houden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: