abonneren

Vooruitzichten grafische kaart-sector somber

2009 lijkt geen prettig jaar te gaan worden voor fabrikanten van grafische kaarten. De verkopen zijn in het vierde kwartaal van 2008 al met meer als een derde ingezakt en 2009 zal weinig verbeteringen laten zien. Vooral de dalende populariteit van desktops is een groot probleem.In het vierde kwartaal van 2007 werden er nog 100.5 miljoen gpu's verkocht, in het vierde kwartaal van 2008 daalde dit aantal naar 72.35 miljoen. Vooral AMD en nVidia voelen de klappen. De daling komt vooral door de inkrimpende markt voor desktopsystemen.
De verwachting is dat deze markt in 2009 nog verder zal inzakken; AMD en nVidia hopen desondanks dat de belofte van veel prestaties voor weinig geld voldoende mensen over de streep zal trekken een nieuwe grafische kaart aan te schaffen.

Ook in het notebooksegment valt er voor de gpu-fabrikanten weinig te lachen. De verkoop van mobiele gpu's is in het vierde kwartaal met 29 procent gezakt ten opzichte van het kwartaal ervoor. Ook hier geldt dat, zeker voor het eerste en tweede kwartaal van 2009, weinig verbetering verwacht wordt.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord