Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Voortbestaan Skype misschien in gevaar

Er bestaat een kans dat belsoftware Skype moet stoppen met zijn activiteiten. Een conflict over het intellectueel eigendom van een deel van de Skype-software kan een bedreiging vormen voor het bedrijfsmodel voor zijn voip-telefonie.In 2005 kocht eBay de internettelefoniedienst Skype voor 2,6 miljard dollar. Daarmee kocht ze echter niet de rechten af van de 'peer to peer'-kerncomponenten van de software. Hiervoor werd eenlanglopende licentie afgesloten met eigenaar JoltID, het bedrijf achter onder meer Kazaa, Skype en videowebsite Joost.

JoltID is nu van mening dat Skype de licentievoorwaarden heeft geschonden waarin staat dat het telefoniebedrijf de P2P-software zich niet zal toeëigenen, anders gebruiken of wijzigen. In 2010 komt het geschil voor bij de Britse rechtbank.

Wanneer deze JoltID in het gelijk stelt, moet Skype mogelijk stoppen met zijn activiteiten. eBay is hier uiteraard niet blij mee, mede omdat zij dit jaar nog met Skype naar de beurs willen gaan. Ze gaan dan ook proberen  om voordat ze zaak voorkomt tot een schikking te komen met JoltID.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie