abonneren

Voorstel Google geen bedreiging netneutraliteit

Ondanks dat Google van internetaanbieders een voorkeursbehandeling wil, laat de internetgigant weten dat het nog steeds een grote voorstander is van gelijke toegang tot het internet voor iedereen.Google's Richard Whitt schrijft ophet bedrijfsblog dat Google aan internetaanbieders heeft aangeboden om zijn servers tussen de servers van internetaanbieders te plaatsen. Op deze manier komt de data dichterbij de consument waardoor deze er sneller toegang tot heeft. Volgens Whitt is de "snelweg" geen bedreiging voor de neutraliteit van het internet.

Google vindt dat internetaanbieders de snelheid van internetverbindingen moeten verhogen door middel van 'co-location' en 'caching'. Met beide technieken kan data sneller over het internet worden verstuurd. Google vraagt niet aan internetaanbieders om de data een voorkeursbehandeling te geven. Maar Google wil ook niet dat internetaanbieders hun positie misbruiken om innovatie, competitie en de keuzes van consumenten met een breedbandverbinding te beperken.

Internetaanbieders zeggen dat ze flexibel het toenemende dataverkeer over hun netwerken moeten kunnen managen zonder overheidsbemoeienis. Internetbedrijven als Google en Yahoo vinden dat internetaanbieders hun macht misbruiken en dataverkeer met opzet vertragen.

Verschillende prominente voorstanders van netneutraliteit verdedigen het voorstel van Google. Volgens Gigi Sohn van de Public Knowledge Group is het voorstel van Google gebaseerd op het cachen van data wat al jaren gebeurt. Josh Silver van de Free Press Group denkt niet dat Google snode plannen heeft om de neutraliteit van het internet te ondermijnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie