abonneren

Voorspelling: Air ook hit bij Windows-gebruikers

Na de onthulling gisteren van de MacBook Air buitelen analisten over elkaar heen om er hun zegje over te doen. Over het algemeen zijn ze het allemaal wel redelijk eens: Apple's nieuwe notebook heeft iets wat niet alleen Mac-adepten zal aanspreken...Naast het uiterlijk zullen bijvoorbeeld ook de dual-boot mogelijkheden Windows-gebruikers aanspreken. "Veel Windows-gebruikers hebben de afgelopen tijd getwijfeld over wel of niet overstappen," aldus een van de analisten. "Ze wilden wel, maar wilden ook hun favoriete Windows-applicaties blijven gebruiken."

Dankzij Boot Camp, dat ingebouwd zit in Leopard OS X, kan dat makkelijk. Ook is het mogelijk om Windows-applicaties in de Mac-omgeving te laten draaien. Daarvoor moet dan wel software van derden (bijvoorbeeld Parallels Desktops of VMWare Fusion) geïnstalleerd worden.
Daarnaast is de Air ook voorzien van gesture recognition - de op gebaren gebaseerde invoermethode, die een succes is gebleken op iPhone en iPod touch. Het gaat hierbij overigens niet om het scherm (helaas is de Air niet voorzien van een touchscreen), maar om het trackpad.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: