abonneren

Voorlopig geen USB 3.0 in Apple computers

Het ziet er niet naar uit dat Mac-computers van Apple binnen afzienbare tijd een USB 3.0-aansluiting zullen krijgen. Topman Steve Jobs ziet vooralsnog niet dat het gebruik van USB 3.0 echt van de grond zal komen.Zolang er geen ondersteuning is voor USB 3.0 door Intel en er ook geen USB 3.0 ondersteuning aanwezig is in de chipsets van AMD, maakt USB 3.0 een bijzonder trage start door.
Intel zal niet eerder dan in 2012 ondersteuning voor USB 3.0 in zijn chipsets inbouwen. De moederbordfabrikanten gebruiken tot nu toe afzonderlijke controllerchips voor de USB 3.0 aansluitingen.

Opmerkelijk is dat Apple vaak demonstratief nieuwe technologieën niet toepast, als men bij Apple van mening is dat dit op dat moment niet nodig is, of zelfs helemaal niet nodig is. Zo heeft Apple nog geen enkel systeem geproduceerd met een blu-ray-station en ook is er pas heel recent een sd-kaartlezer ingebouwd.

Terwijl USB 3.0 ondersteuning door Intel pas ergens in 2012 verwacht kan worden, werken Intel en Apple wel samen om de optische Light Peak-aansluitingen al volgend jaar te introduceren. Zo is het mogelijk dat Light Peak USB 3.0 overbodig gaat maken. Met 10 Gbit/s heeft Light Peak een veel hogere snelheid dan USB 3.0 met 5 Gbit/sec. De snelheid van Light Peak zal naar verwachting later nog verder worden verhoogd.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord